SM-guld och VM-finalmiss

Säsongen 2018 började tidigt med första uttagningstävlingen i Köpenhamn redan i april följt av svenska premiären i början av maj. Efter bra resultat med flera topplaceringar på första tävlingarna blev jag uttagen till världscupstävlingarna i ungerska Szeged där jag fick köra K2 med Theodor Orban från Löddeköpinge. En helt ny och obeprövad besättning men vi fick till fin paddling och slutade på en 16e plats mot världseliten på K2 500m.

Efter Ungern for vi tillbaka till Sverige för fler uttagningstävlingar som fortsatte med fina resultat för både Fredrik och mig. Jag fortsatte visa upp fina resultat med vinst i både K1, K2 och K4 vilket gav en klar plats till U23-VM 

I mitten av juli körde vi SM-veckan i Luleå. Ett av säsongen största mål och tillsammans med klubben kammade vi hem 4st SM-guld i K4 och stafett. Ett stort steg framåt och ytterst nära att ta hem guld på alla distanser. Sista guldet missade vi med bara några hundradelar. På K2 distanserna gick det däremot inte riktigt som vi ville med enbart ett brons på 5000m. 

Redan veckan efter SM åkte jag ner till Bulgarien för U23-VM där jag körde K2 1000m tillsammans med Anton Andersson från Nyköping. Vi gjorde vårt klart snabbaste lopp någonsin men missade tyvärr precis finalen. Om vi kört i den andra semifinalen hade tiden klart räckt till final. Surt men så är det! Det blev tillslut en 15:e plats. 

Nu har vi gått in i den första grundträningsperioden. Vi försöker paddla så mycket som möjlighet utomhus innan isen lägger sig. Syftet är att stärka den lokala kapaciteten i paddelmusklerna, men samtidigt också påbörja uppbyggnaden av den centrala kapaciteten och Vo2-max. Nu är det främst löpning men framåt vintern kommer det istället bli mycket längdskidor. /Albert Friman

Hälsningar 

Albert och Fredrik Friman i Team Friman

www.teamfriman.com

 

 

Dela 0