Team Friman

Tävlingssäsongen är sedan länge över och träningsfokus ligger just nu på att bygga en stark och stabil grund för säsongen 2018. Nu har isen lagt sig och vi kan inte paddla utomhus längre så därför blir det mycket paddelmaskin, längdskidor och löpning istället. 


Vi har båda efter den gångna säsongen blivit uttagna i landslagets träningsgrupper, Fredrik i träningsgrupp 3 och Albert i träningsgrupp 2. I oktober genomfördes första träningssamlingen där det genomfördes flera fystester, bland annat coopertest och paddeltester och Fredrik var starkast av alla på båda dessa.

 

Nyligen gjorde Albert fystester på Bosön och GIH. På Bosön kördes tröskeltest och 4min-all out på paddelmaskin samt rörelsescreening, och på GIH kördes teknikanslys på paddelmaskin. Det var första gången Albert gjorde dessa tester med seniorlandslaget och han visade fina resultat.

 

I mitten av december var vi iväg på vinterns första skidläger i Orsa tillsammans med hela landslaget. Lägret bjöd på många långa träningspass, bra sparring och fina förhållanden. Paddling och längdskidor är två sporter som kompletterar varandra väldigt bra så vi spenderar, precis som merparten av alla kanotister på norra sidan jordklotet en stor del av vinterträningen i längdskidspåret. Vi har inte riktigt bestämt oss om det blir något Vasalopp men förhoppningsvis står vi båda på startlinjen den 4 mars. 

 

Albert och Fredrik

 

Team Friman