Chin-Tuck

Övningen syftar till att stärka halsens djupa muskulatur som ofta försvagas till följd av en oergonomisk hållning av nacken. Genom att stärka dessa muskler och få en mer hälsosam position av nacken minskar belastningen på halsryggens diskar och avlastar muskulaturen i nacken. Detta är en grym övning för dig med en trött och stel nacke samt spänningsrelaterad huvudvärk.

Chin-Tuck

Pressa försiktigt(!) hakan in mot halsen och förläng nacken genom att skapa den där charmiga dubbelhakan. Obs! Hakan ska gå rakt bakåt, alltså inte ner mot bröstet. 

Börja gärna med att göra övningen mot en vägg tills att du hittar rörelsen och får kontakt med halsens muskulatur. När du fått in rörelsen kan du göra den utan stöd av väggen och går även det bra kan du dessutom lägga till rotationer

Gör övningen några gånger om dagen för att väcka muskulaturen! Gör 6-10 repetitioner vila 20 sekunder och upprepa 2-3 gånger. Du ska bli lite trött och du ska känna att du arbetar med musklerna i nacken. 

Får du inte något resultat eller känner att du behöver ytterligare hjälp är det bara att höra av sig till oss på TeamFysiq 

Dela 0